Barnsäkra fönster och balkongdörrar med hjälp av Homesafety.se!
 • Fri Frakt över 799kr
 • Leverans 1-3 dgr
 • Hemleverans
 • Öppet köp
 • Kunnig kundtjänst
 • Egen tillverkning
 • Eget lager i Göteborg
 • Säker E-handel
 • Förlossningsgaranti
Priser inkl. moms

Steg 5: Barnsäkra fönster och balkongdörrar

Idag finns en lag som säger att alla fönster skall ha en barnsäker anordning. Att glömma stänga ett fönster kan vara förödande när barnen lär sig att klättra. Kontrollera alla fönster och tänk på att barn kan använda saker i hemmet som pallar och stolar för att klättra upp till fönstret. Räkna antal fönster i hemmet och köp fönsterspärrar till alla fönster som kan utgöra en fara, framförallt fönster som inte är på markplan. Det är också viktigt att se till att barn inte når eventuella gardinband, persiennsnören eller rullgardiner med kulkedja, köp därför även fästanordningar för dessa då de annars kan utgöra en stryprisk. Även balkongdörrar behöver ha ett balkongdörrslås (eller barngrind, se steg10).

 • Linsamlare Ludwig, HomeSafety
  29 kr

  Diskret och flexibel linsamlare för kulkedjor och persiennsnören

  I ett barnsäkert hem behöver alla typer av kulkedjor, persiennsnören och linor lindas upp runt en linsamlare. Finns ingen så måste det införskaffas eftersom det annars kan innebära en stryprisk för barnet.

  ...
 • Typgodkänd Vajer HomeSafety, metall
  129 kr

  En typgodkänd vajer är perfekt som tippskydd till spisen

  En Typgodkänd Vajer från HomeSafety kan exempelvis användas för att tippskydda äldre spisar, barnsäkra balkongdörren, barnsäkra skjutdörrar eller till att barnsäkra inåtgående dubbelfönster där man inte kan använda vädringsbeslag. Produkten är testad och typgodkänd enligt 18 - 20§ 1994:847 BVL och uppfyller därmed alla dessa krav.

  ...
 • Barnsäker Spärranordning Assa Abloy FIX 184
  129 kr
  169 kr

  Spärranordning FIX 184 barnsäkrar balkongdörrar och fönster

  FIX 184 är en barnsäker spärranordning från Assa Abloy som är godkänd enligt Svensk Standard 3587. Monteras den rätt så kan balkongdörren eller fönstret öppnas max 10 cm. Låsvajern häktas av genom att trycka in spärranordningen samtidigt som man häktar av vajern. Finns i svart och vitt.

  ...
 • Vädringsbeslag Antik HomeSafety
  369 kr
  459 kr

  Vädringsbeslag i mässing och silver med antik känsla

  I Sverige finns det en lag som säger att alla fönster måste ha en barnsäker anordning som hindrar små barn från att falla ut genom fönstret! Ett vädringsbeslag skyddar barnet från att just trilla ut genom fönstret. Vädringsbeslaget är till skillnad från en fönstervajer bättre vid vädring eftersom man kan låsa fönstret i önskat läge. 

  ...
 • Förhöjningsbrickor till vädringsbeslag metall HomeSafety
  29 kr

  Förhöjningsbrickor till vädringsbeslag Antik från HomeSafety

  Förhöjningsbrickor eller en specialplatta behövs oftast när man ska montera Vädringsbeslag Antik på ett inåtgående fönster. Detta eftersom tjockleken på fönsterbågen samt avståndet till fönsterkarmen kan variera. Utan förhöjningsbrickor kan själva armen peka ut mot rummet istället för att gå längs med fönsterbågen och ibland kanske det inte ens går att montera dit beslagen på ett bra sätt. Oftast brukar det skilja ca 5-20 mm och då behöver du köpa motsvarande förhöjningbrickor för att det ska bli en snygg och bra montering. 

  ...
 • Vädringsbeslag HomeSafety Original
  69 kr

  Lås fönstret i öppet läge med ett barnsäkert vädringsbeslag

  Ett vädringsbeslag skyddar barnet från att falla ut genom ett fönster. I Sverige finns en lag som säger att alla fönster måste ha en barnsäker anordning som hindrar små barn från att falla ut genom fönstret! Ett vädringsbeslag från HomeSafety uppfyller alla dessa krav då den är testad och typgodkänd enligt SS-EN 16281:2013. Ett vädringsbeslag är till skillnad från en fönstervajer bättre vid vädring av rummet då man kan låsa fönstret i önskat läge. Vädringsbeslag Original finns i både vit och brun för både inåtgående och utåtgående fönster.

  ...
 • Fönstervajer HomeSafety, typgodkänd metall
  95 kr
  129 kr

  Typgodkänd fönstervajer som skyddar barnet mot fallskador

  En fönstervajer skyddar barnet från fallskador. I Sverige idag finns det en lag som säger att alla fönster skall ha en barnsäker anordning som hindrar små barn från att falla ut genom fönstret. Produkten är testad och typgodkänd och uppfyller därmed alla dessa krav. Denna produkt är endast ett skydd för barn att falla ut genom fönstret, komplettera därför med ett vädringsbeslag också om du vill hålla fönstret öppet för vädring.

  ...