Barnsäkra spisen och andra vitvaror med vår SafetyGuide!
 • Fri Frakt över 999kr
 • Leverans 1-3 dgr
 • Hemleverans
 • Öppet köp
 • Kunnig kundtjänst
 • Egen tillverkning
 • Eget lager i Göteborg
 • Säker E-handel
 • Förlossningsgaranti
Priser inkl. moms

Barnsäkra spisen, kylskåpet, frysen, tvättmaskinen och diskmaskinen

Att barnsäkra spisen är ett måste när man har små barn eftersom brännskador är en av de vanligaste anledningarna till att barn behöver söka vård och 80% av dessa skador sker hemma vid spisen. Här behöver du ett spisskydd eller hällskydd och skydd för spisvreden. Kontrollera även att spisen inte kan tippa framåt när man drar i ugnsluckan, att spärren för ugnsluckan fungerar samt att glaset på luckan inte blir så pass varmt att barnet kan bränna sig. Särskilt äldre spisar kan även behöva tippskydd för spisen och skydd för ugnsluckan. I övrigt rekommenderar vi att investera i ett bra kylskåpslås för kyl och frys samt ett lås på diskmaskinen då dessa kan innehålla farliga saker för små barn. Tvättmaskin och micro kan även de vara bra att barnsäkra.

 • Knappskydd spis REER
  379 kr

  Knappskydd för spisen som passar nästan alla typer av spisknappar

  Snyggt och diskret knappskydd för spisen från tyska REER som passar de allra flesta spisknappar och spisar. Det är tillverkat i helt transparent akrylplast med en stark magnet på varje sida som gör att det sitter fast ordentligt. Mganeterna är bekladda med silikon vilket förhindrar repor på spisen. Väldigt smart produkt för att små barn inte ska kunna komma åt att vrida på spisvreden vilket kan vara förenat med livsfara.

  ...
 • Spisskydd Classic REER
  599 kr

  Elegant och snyggt spisskydd från REER i rostfritt stål

  Spisskydd från REER som passar till spishällar som har en bänkskiva med tjocklek mellan 1,5-4,8 cm. Bänkskivan behöver även sticka ut minst 3 cm för att kunna skruva fast det.

  ...
 • Spisskydd SafetyStoveguard Siri, HomeSafety, 35-65 cm
  499 kr

  SafetyStoveguard Siri - Klassiskt spisskydd från HomeSafety

  Spisskydd från HomeSafety som passar bäst till spishällar men kan även användas till fristående spisar. Fungerar bra till elspisar, induktionshällar och även till gasspisar. Spisskyddet kan expanderas mellan 35-65 cm och är 12 cm högt. Det monteras med ett enkelt klicksystem utan att borra eller skruva och fixeras med en stark värmebeständig dubbelhäftande VHB tejp från 3M. Ingen standard finns för spisskydd idag men det här spisskyddet har klarat uppmätta krafter på 35kg utan att lossna.

  ...
 • Spisskydd SafetyStoveguard Jasmine XL, HomeSafety, 57-93 cm
  699 kr
  799 kr

  SafetyStoveguard Jasmine - Spisskyddet för det moderna hemmet

  Spisskydd SafetyStoveguard Jasmine från HomeSafety är bäst lämpat för spishällar och har en snygg modern design. Det passar till såväl elspisar som induktionshällar och gasspisar. Man kan även använda det till fristående spisar men då bör man komplettera med extra Knappskydd om spisvreden sitter på framsidan av spisen.

  ...
 • Spisskydd Stainless steel REER 60 cm
  599 kr

  Elegant och snyggt spisskydd från REER i aluminium

  Spisskydd från REER som passar till spishällar som har en bänkskiva med tjocklek mellan 1,5-4,8 cm. Bänkskivan behöver även sticka ut minst 3 cm för att kunna skruva fast det.

  ...
 • Spisskydd med klaff Safe Kids, 40-75 cm
  699 kr

  Barnsäkert spisskydd från Safe Kids med skydd för spisvreden

  Stabilt och bra spisskydd i metall med klaff från Safe Kids. Klaffen kan enkelt fällas upp och ner vid matlagning och ger ett bra skydd även för spisvreden. Spisskyddet är universalt men passar bäst till fristående spisar, även gasspisar, och kan justeras mellan 40-75 cm. Eftersom spisskyddet är monterat på skenor kan det skruvas bort och diskas utan att ta bort tejpen. Skyddet kan monteras endast genom att använda den medföljande värmetåliga tejpen men vi rekommenderar även att skruva fast det i sidan på spisen för att undvika risken att det lossnar om det finns möjlighet till det. Nästan alla fristående spisar har en skruv på sidan som man enkelt skruvar fast skyddet i med hjälp av de medföljande beslagen. Finns det ingen skruv kan man fästa skyddet med den dubbelhäftande tejpen på kanten av spisen eller på bänkskivan bredvid spisen. Viktigt dock att rengöra mycket noggrannt innan om spisskyddet endast ska sättas fast med tejp!

  ...
 • Spisskydd Safe Kids 50-63 cm
  459 kr
  499 kr

  Barnsäkert spisskydd från Safe Kids utan klaff

  Spisskydd i metall från Safe Kids som kan justeras mellan 50-63 cm. Skyddet passar till såväl fristående spisar som spishällar och kan även användas till gasspisar. Monteras enkelt med dubbelhäftande värmetålig tejp. Eftersom spisskyddet är monterat på skenor kan det skruvas bort och diskas utan att ta bort tejpen. Spisskyddet har ingen klaff och passar därför bäst till spishällar med spisvreden på ovansidan. Finns i färgerna vit och silver

  ...
 • Spisskydd metall BabyDan, silver 40-70 cm
  399 kr
  799 kr

  Robust spisskydd från BabyDan

  Enkelt men robust spisskydd från BabyDan i metall som även passar till Gasspisar. Spisskyddet är reglerbart mellan 40-70 cm och passar de flesta spisar men är mest lämpligt för spishällar där knapparna på ovansidan. Eftersom spisskyddet är monterat på skenor kan det skruvas bort och diskas utan att ta bort tejpen. Montering med värmetålig tejp som medföljer. Tillverkad i Danmark.

  ...
 • Spisskydd Switchcover REER, transparent 60 cm
  499 kr

  Prisvärt spisskydd för spishällar med klaff från REER

  Unikt spisskydd från REER där knappskyddet kan fällas upp vid matlagning och spisskyddet fällas ner om man inte vill använda det. Spisskyddet skruvas fast under bänkskivan och passar till spishällar som har en bänkskiva av trä med tjocklek mellan 21-45 mm. Bänkskivan måste även sticka ut minst 3 cm för att kunna skruva fast det.

  ...
 • Ugnsskydd A-Safety, Transparent 40-60 cm
  295 kr

  Ugnsskydd skyddar barnet mot brännskador på ugnsluckan

  Ett ugnsskydd skyddar barnet mot att bränna sig på ugnsluckan som ibland kan bli väldigt varm. Ugnsskyddet kan användas både på fristående spisar och inbyggda spisar där ugnsluckan blir väldigt varm. Det sätts enkelt fast över glaset på ugnsluckan med värmebeständig dubbelhäftande tejp som sitter på aluminiumprofiler på sidorna. Ugnsskyddet är ställbart mellan 40-60 cm och det är lätt att ta bort och rengöra, kan även maskindiskas! Ugnsskyddet är gjort i värmebeständig plast och aluminium.

  ...
 • Spärr ugnslucka SafetyLock Sally HomeSafety
  79 kr

  Spärr till ugnsluckan skyddar barnet mot brännskador

  SafetyLock Sally är en universal spärr till ugnsluckan som normalt finns på de flesta moderna spisar, men ibland kan de gå sönder eller har man en äldre spis kan de saknas. Detta är livsviktigt att investera i då det annars kan leda till svåra brännskador på barnet. SafetyLock Sally från HomeSafety levereras med en mycket starkt vidhäftande tejp från 3M som tål upp till 300 graders värme.

  ...
 • Spärr ugnslucka REER, Transparent
  89 kr

  Barnlås till ugnsluckan skyddar barnet mot brännskador

  En spärr till ugnsluckan finns normalt på alla moderna spisar, men ibland kan de gå sönder eller har man en äldre spis kan de saknas. Detta är livsviktigt att investera i då det annars kan leda till svåra brännskador på barnet. Spärren från REER passar de flesta ugnar, tål upp till 300 grader, monteras enkelt med värmetålig dubbelhäftande tejp, kan enkelt tas bort och kan även maskindiskas vid behov.

  ...
 • Knappskydd spis, HomeSafety
  29 kr

  Knappskydd skyddar barnet från att vrida på spisknapparna

  Att vrida på spisknapparna kan vara väldigt spännande för små barn och vill man inte ha ett spisskydd med klaff som täcker knapparna så är separata knappskydd en smart lösning. De är väldigt diskreta då de är helt transparenta och skyddar bra mot att barnet ska komma åt spisvreden. De monteras genom att dra ut spisknappen och sedan sätta fast knappskyddet med hjälp av den dubbelhäftande tejpen som medföljer. Sedan sätter man tillbaka spisknappen igen.

  ...
 • Kylskåpslås REER, vit
  59 kr

  Ett kylskåpslås barnsäkrar kylskåpet och frysen

  I kylskåpet förvarar vi ofta mediciner, flaskor och andra farliga saker för små barn som gärna stoppar okända saker i munnen. Det är även viktigt att ha ett kylskåpslås ur andra aspekter som exempelvis att man gärna vill ha lugn och ro vid matlagning, eller att barnet inte ska kunna öppna kylskåpet eller frysen och sedan inte stänga.

  ...
 • Multilås SafetyLock Ebba, HomeSafety
  89 kr

  Multilås SafetyLock Ebba är mycket flexibelt och barnsäkert

  Det barnsäkra Multilåset SafetyLock Ebba är ett flexibelt barnlås som kan användas till många olika ställen där man inte vill att barnet ska få tillgång. Låset fungerar dock bäst vid montering runt hörn på lådor och skåp och monteras enkelt med dubbelhäftande tejp. Multilåset är testat och godkänt enligt högsta EU-standard EN16948:2017 & REACH och har en två-stegs låsmekanism som är svår för barnet att öppna men enkelt för en vuxen. 

  ...
 • Multilås och Toalettlås Flatside Clippasafe, vit
  29 kr
  49 kr

  Barnsäkra toaletten med toalettlås och Multilås Flatside

  Toalettlåset för barn, Flatside från Clippasafe, är platt i ena änden och passar därför bra att använda som toalettlås så att små barn inte kan öppna toalettlocket men att du som vuxen fortfarande kan sitta på toaletten. Det kan även användas för att barnsäkra diskmaskinen eller i trånga utrymmen där andra multilås inte fungerar.

  ...
 • Kardborrlås All round, HomeSafety
  29 kr

  Ett kardborrlås passar på många olika ställen i hemmet

  Ett kardborrlås kan användas till många olika ställen där man inte vill att barnet ska få tillgång, tex sophinkar, små skåp, luftfuktare, öppna spisar, luftrenare etc. Låset fästs med dubbelhäftande tejp som medföljer och har en mycket stark kardborre som små barn inte kan öppna. Låset har en orange färg som varnar när låset är öppet.

  ...
 • Typgodkänd Vajer SafetyWire Bianca HomeSafety
  129 kr

  Tippskydda spisen med typgodkänd vajer SafetyWire Bianca

  En Typgodkänd Vajer från HomeSafety kan exempelvis användas för att tippskydda spisen, barnsäkra balkongdörren, barnsäkra skjutdörrar eller till att barnsäkra inåtgående dubbelfönster där man inte vill eller kan använda vädringsbeslag. Produkten är testad och typgodkänd enligt 18 - 20§ 1994:847 BVL och uppfyller därmed alla dessa krav.

  ...
 • Spisvakt Spisec Add On S BT WiFi
  3.695 kr
  3.995 kr

  Spisvakten Spisec Add On - Marknadens smartaste och mest sålda spisvakt

  Varje år inträffar det upp till 25.000 bostadsbränder i Sverige och den i särklass vanligaste orsaken är en bortglömd spis - inte ett stearinljus som många tror! En spisvakt är därför en väldigt bra produkt att införskaffa, framför allt under de ofta stressiga åren som småbarnsförälder. 

  ...