Barnsäkra fönster och balkongdörrar med vår SafetyGuide!
 • Fri Frakt över 999kr
 • Leverans 1-3 dgr
 • Hemleverans
 • Öppet köp
 • Kunnig kundtjänst
 • Egen tillverkning
 • Eget lager i Göteborg
 • Säker E-handel
 • Förlossningsgaranti
Priser inkl. moms

Barnsäkra fönster och balkongdörr

Idag finns en lag som säger att alla fönster skall ha en barnsäker anordning. Att glömma stänga ett fönster kan vara förödande när barnen lär sig att klättra. Kontrollera alla fönster och tänk på att barn kan använda saker i hemmet som pallar och stolar för att klättra upp till fönstret. Räkna antal fönster i hemmet och köp fönsterspärrar till alla fönster som kan utgöra en fara, framförallt fönster som inte är på markplan. Det är också viktigt att se till att barn inte når eventuella gardinband, persiennsnören eller rullgardiner med kulkedja, köp därför även fästanordningar för dessa då de annars kan utgöra en stryprisk. Även balkongdörrar behöver ha ett balkongdörrslås (eller barngrind, se steg10).

 

 • Typgodkänd Vajer SafetyWire Bianca HomeSafety
  129 kr

  Tippskydda spisen med typgodkänd vajer SafetyWire Bianca

  En Typgodkänd Vajer från HomeSafety kan exempelvis användas för att tippskydda spisen, barnsäkra balkongdörren, barnsäkra skjutdörrar eller till att barnsäkra inåtgående dubbelfönster där man inte vill eller kan använda vädringsbeslag. Produkten är testad och typgodkänd enligt 18 - 20§ 1994:847 BVL och uppfyller därmed alla dessa krav.

  ...
 • Säkerhetsvajer med nyckel, Penkid
  329 kr
  395 kr

  Universal säkerhetsvajer med nyckel från Penkid till dörrar och fönster

  Penkid är ledande i Europa på att tillverka barnsäkra och inbrottsskyddande produkter till dörrar och fönster. Med en säkerhetsvajer från Penkid kan du känna dig trygg med att ditt barn inte kan öppna fönster eller dörrar mer än 10 cm och därmed riskera fallskador. 

  ...
 • Barnsäker Spärranordning Assa Abloy FIX 184
  159 kr
  199 kr

  Spärranordning Assa Abloy FIX 184 barnsäkrar balkongdörrar och fönster

  Barnsäkrer spärranordning FIX 184 är en fönstervajer från Assa Abloy som är godkänd enligt Svensk Standard 3587. Monteras den rätt så kan balkongdörren eller fönstret öppnas max 10 cm. Låsvajern häktas av genom att trycka in spärranordningen samtidigt som man häktar av vajern. Finns i svart och vit.

  ...
 • Vädringsbeslag SafetyFitting Elin HomeSafety
  179 kr
  249 kr

  Vårt egna typgodkända barnsäkra vädringsbeslag för fönster

  Vädringsbeslag SafetyFitting Elin är den perfekta produkten för alla fönster som man vill kunna öppna och vädra. Den är typgodkänd enligt 16281:2013 och det finns 10 olika lägen för att låsa fast fönstret, beroende på hur stor springa man vill ha. Vid maximal öppning så är springan 10 cm om det är rätt monterat vilket innebär att det också är barnsäkert.

  ...
 • Vädringsbeslag SafetyFitting Antique HomeSafety
  595 kr
  699 kr

  Barnsäkert vädringsbeslag i mässing och silver med antik känsla

  I Sverige finns det en lag som säger att alla fönster måste ha en barnsäker anordning som hindrar små barn från att falla ut genom fönstret! Ett vädringsbeslag skyddar barnet från att just trilla ut genom fönstret. Vädringsbeslaget är till skillnad från en fönstervajer bättre vid vädring eftersom man kan låsa fönstret i önskat läge. 

  ...
 • Fönstervajer SafetyWire Elvira HomeSafety
  95 kr
  129 kr

  Typgodkänd fönstervajer som skyddar barnet mot fallskador

  En fönstervajer skyddar barnet från fallskador. I Sverige idag finns det en lag som säger att alla fönster skall ha en barnsäker anordning som hindrar små barn från att falla ut genom fönstret. Produkten är testad och typgodkänd och uppfyller därmed alla dessa krav. Denna produkt är endast ett skydd för barn att falla ut genom fönstret, komplettera därför med ett vädringsbeslag också om du vill hålla fönstret öppet för vädring.

  ...
 • Linsamlare SafetyWinder, HomeSafety
  39 kr

  Diskret och flexibel linsamlare för kulkedjor och persiennsnören

  I ett barnsäkert hem behöver alla typer av kulkedjor, persiennsnören och linor lindas upp runt en linsamlare. Finns ingen så måste det införskaffas eftersom det annars kan innebära en stryprisk för barnet.

  ...
 • Förhöjningsbrickor till vädringsbeslag metall HomeSafety
  29 kr

  Förhöjningsbrickor till vädringsbeslag Antik från HomeSafety

  Förhöjningsbrickor eller en specialplatta behövs oftast när man ska montera Vädringsbeslag Antik på ett inåtgående fönster. Detta eftersom tjockleken på fönsterbågen samt avståndet till fönsterkarmen kan variera. Utan förhöjningsbrickor kan själva armen peka ut mot rummet istället för att gå längs med fönsterbågen och ibland kanske det inte ens går att montera dit beslagen på ett bra sätt. Oftast brukar det skilja ca 5-20 mm och då behöver du köpa motsvarande förhöjningbrickor för att det ska bli en snygg och bra montering. 

  ...