Barnsäkra eluttag med hjälp av vår SafetyGuide | HomeSafety
 • Fri Frakt över 999kr
 • Leverans 1-3 dgr
 • Hemleverans
 • Öppet köp
 • Kunnig kundtjänst
 • Egen tillverkning
 • Eget lager i Göteborg
 • Säker E-handel
 • Förlossningsgaranti
Priser inkl. moms

Barnsäkra eluttag

El-kontakter kan vara mycket farliga för små barn, trots att dagens moderna kontakter har ett bra grundskydd. Därför behöver man montera petskydd i alla kontakter som barnet kan komma åt. Tänk även på grenuttag och uttag på förlängningssladdar. Välj vridbara kontaktskydd i de uttag du använder till exempelvis dammsugning eller lampor så underlättar det vardagsbestyren hemma. Kontrollera att det finns en jordfelsbrytare installerad. Även sladdar är viktiga att montera i kabelskenor eller linda upp runt en sladdhållare. Kaffemaskiner, vattenkokare, brödrostar och andra köksmaskiner ska helst vara kopplade till eluttag vid överskåpen eller där barn inte kommer åt att dra i sladden. Kontrollera även att inga sladdar är skadade.

 • CAPiDi Säkerhetstimer
  299 kr

  Capidi Säkerhetstimer förhindrar risk för brand

  15-60 minuter:

  CAPiDi Säkerhetstimer stänger av sig efter inställd tid. Lämplig för t.ex. kaffebryggare, strykjärn etc. Välj mellan 4 olika inställningar för tidsinsintervaller från 15-60 minuter. Ljusindikator visar den återstående tiden. 

  ...
 • CAPiDi Säkerhetstimer USB
  349 kr

  Undvik att överladda batteriet med Capidi Säkerhetstimer

  Ultrakompakt USB timer från Capidi för vägguttag som slår från strömmen efter 1, 2, 3 eller 4 timmar. Enklare och säkrare blir det inte att ladda alla dina enheter som har USB! CAPiDi Säkerhetstimer USB är en svenskutvecklad USB-laddare med inbyggd timer. Den laddar både mobil och surfplatta samtidigt och stängs av med timern inom 1-4 timmar. Tiden illustreras med lysdioder runt uttaget. Därmed minskas risken för överhettning och brand. Dessutom är det skonsamt mot batteriet. Timern har 2 stycken USB portar, är säker och CE-godkänd.

  ...
 • Petskydd Kontaktskydd HomeSafety Original
  9 kr

  Petskydd till alla eluttag som man inte använder 

  Ett petskydd för eluttag skyddar barnet mot att få elektriska stötar vilket i värsta fall kan vara livshotande. Alla nya eluttag är idag utrustade med ett enklare petskydd, men det är inte tillräckligt då barn kan använda föremål och sticka in i eluttagen. Petskyddet passar både jordade och ojordade kontakter.
  Montera Petskydd SafetyCover Otto från HomeSafety på alla kontakter som inte används! För de kontakter som används ibland, exempelvis vid dammsugning rekommenderas istället ett vridbart kontaktskydd.

  ...
 • Petskydd Kontaktskydd HomeSafety vridbar
  12 kr

  Barnsäkert kontaktskydd till eluttag som används

  Kontaktskyddet SafetyCover Joel är ett kontaktskydd för eluttag som man använder dagligen eller någon gång ibland. Ett kontaktskydd är en självklarhet när man ska barnsäkra hemmet och skyddar barnet mot att få elektriska stötar vilket i värsta fall kan vara livshotande. Alla nya kontakter är idag utrustade med ett enklare kontaktskydd, men det är inte tillräckligt då barn kan använda föremål och sticka in i eluttagen. Kontaktskyddet passar endast jordade eluttag. Montera detta Kontaktskydd på alla jordade eluttag som används, även de som används ibland, exempelvis vid dammsugning. Till alla eluttag som aldrig används rekommenderar vi istället ett klassiskt Petskydd. Kontaktskydd SafetyCover Joel tejpas fast med medföljande dubbelhäftande tejp.

  ...
 • Sladdhållare A-Safety, Transparent
  29 kr

  En sladdhållare samlar upp onödigt långa sladdar

  En sladdhållare är till för att linda upp alla onödigt långa sladdar som ligger löst. Det är bra att komplettera denna produkt med en kabelkanal då lösa sladdar kan vara väldigt intressanta att dra i för små barn.

  ...