Varför ska man barnsäkra sitt hem egentligen - Behöver man det!?
  • Fri Frakt över 999kr
  • Leverans 1-3 dgr
  • Hemleverans
  • Öppet köp
  • Kunnig kundtjänst
  • Egen tillverkning
  • Eget lager i Göteborg
  • Säker E-handel
  • Förlossningsgaranti
Priser inkl. moms

Varför ska man barnsäkra sitt hem?

I Sverige skadar sig varje år ca 35 000 barn under sex år i det egna hemmet, så pass allvarligt att de behöver uppsöka akut sjukvård. Det har vi bestämt oss för att förändra, de flesta olyckor går nämligen att förhindra med rätt kunskap och pålitliga produkter.

Många föräldrar tror att de flesta olyckorna som drabbar barn sker i trafiken, men i verkligheten sker den största delen av alla olyckor just i det egna hemmet. De vanligaste skadorna är klämskador, brännskador, fallolyckor samt förgiftningar. Andra olyckor kan uppstå när barn sväljer eller stoppar saker i näsa eller mun, drar ned bordsdukar eller andra tyngre saker som de kan skada sig på, eller kommer i kontakt med elektrisk ström.

Vi vill hjälpa dig som småbarnsförälder att uppnå en vardag där du kan diska, laga mat, tvätta, städa eller jobba hemma medan barnen fritt kan upptäcka världen. Att barnsäkra sitt hem är ingen garanti för att ingenting kommer hända, men det är ett väldigt bra grundskydd och det gäller att vara förutseende och alltid ligga steget före.

       

Utgå från att barn prövar allt

Det är vanligt att man som förälder överskattar ett barns mognad att förstå vad som är farligt, samtidigt som man underskattar deras fysiska utveckling - många gånger rör sig barn snabbare än man tror. Ett barns utveckling är också individuell och följer inte tydliga stadier.

Du bör barnsäkra ditt hem senast innan barnet fyllt tre månader men gärna tidigare eller till och med under graviditeten när man har lite mer lugn och ro. Små barn börjar krypa vid i genomsnitt åtta månaders ålder men vissa barn kan ta sig runt själva mycket tidigare.

Man bör även tänka på att olika faror i hemmet kan vara farliga vid olika åldrar. Ett barnsäkrat hem är en väl värd investering och det har man vanligtvis nytta av i mellan 5-10 år beroende på barnets utveckling samt hur många barn man skaffar.

Man vet aldrig vad barn kan hitta på och när. Det går väldigt snabbt när olyckan väl är framme, så barnsäkra ditt hem innan det händer!