Barnsäkra toaletten med vår SafetyGuide! HomeSafety
 • Fri Frakt över 999kr
 • Leverans 1-3 dgr
 • Hemleverans
 • Öppet köp
 • Kunnig kundtjänst
 • Egen tillverkning
 • Eget lager i Göteborg
 • Säker E-handel
 • Förlossningsgaranti
Priser inkl. moms

Barnsäkra toaletten

Fallskador är den absolut vanligaste orsaken till att barn 0-1 år behöver uppsöka akut sjukvård och just fall från skötbord är mycket vanligt förekommande. Många småbarnsföräldrar har sin skötplats på toaletten/badrummet vilket är bra så man har åtkomst till rinnande vatten. Viktigt dock är att kontrollera så att skötplatsen är ordentligt säker och har höga kanter (minst 25 cm) på minst tre sidor! Om man inte har det behöver man köpa Fallskydd och montera på de sidor som behöver det.

Vatten kan utgöra en stor fara för små barn eftersom drunkning sker i det tysta. Barn kan drunkna i så lite som 4 cm vatten och är tragiskt nog den vanligaste dödsorsaken hos små barn. Vattnet i toaletten är inget undantag, därför rekommenderar vi att skaffa ett toalettlås. Detta motverkar även barnet från att kasta ner saker i toaletten.

Har man badkar bör man även tänka på att aldrig ha vatten stående i badkaret och skaffa halkskydd då busiga barn lätt kan halka och slå sig. Har man lådor eller skåp som innehåller mediciner och annat farligt så behövs det Barnsäkra lås på dessa. Kardborrlås fungerar bra att sätta på sophinkar och blöjhinkar så barnet inte kan öppna dem. Det är också viktigt att kontrollera att vattnet inte blir skållhett i någon kran, då behöver man montera en termostat! 

 

 • Fallskydd skötbord SafetyBedrail Nova, HomeSafety
  549 kr

  SafetyBedrail Nova skyddar barnet från att trilla av skötbordet

  Varje år ramlar ungefär 600 barn av skötbordet och skadar sig så illa att de måste uppsöka akut sjukvård. Ungefär en fjärdedel av barnen får så allvarliga skador att de måste läggas in på sjukhus. För att minimera risken ska skötbordet eller platsen där man byter blöja på barnet alltid ha minst tre höga kanter samt att man alltid bör hålla minst en hand på barnet.

  ...
 • Multilås SafetyLock Ebba, HomeSafety
  89 kr

  Multilås SafetyLock Ebba är mycket flexibelt och barnsäkert

  Det barnsäkra Multilåset SafetyLock Ebba är ett flexibelt barnlås som kan användas till många olika ställen där man inte vill att barnet ska få tillgång. Låset fungerar dock bäst vid montering runt hörn på lådor och skåp och monteras enkelt med dubbelhäftande tejp. Multilåset är testat och godkänt enligt högsta EU-standard EN16948:2017 & REACH och har en två-stegs låsmekanism som är svår för barnet att öppna men enkelt för en vuxen. 

  ...
 • Vinkellås SafetyLock Filippa, HomeSafety
  59 kr

  Vinkellås till byrålådor som uppfyller senaste standarden

  SafetyLock Filippa är det första barnsäkra Vinkellåset som uppfyller den senaste standarden EN16948:2017 & REACH. Det innebär att du kan vara helt trygg med att barnet inte kan öppna låset. 

  ...
 • Multilås och Toalettlås Flatside Clippasafe, vit
  39 kr
  59 kr

  Flatside är ett Toalettlås eller Multilås till diskmaskin, kylskåp etc

  Toalettlåset för barn, Flatside från Clippasafe, är platt i ena änden och passar därför bra att använda som toalettlås så att små barn inte kan öppna toalettlocket men att du som vuxen fortfarande kan sitta på toaletten. Det kan även användas för att barnsäkra diskmaskinen eller i trånga utrymmen där andra multilås inte fungerar som exempelvis till kylskåp och frys.

  ...
 • Kardborrlås SafetyLock Sarah HomeSafety, 4-pack
  99 kr

  Ett kardborrlås passar på många olika ställen i hemmet

  Ett kardborrlås kan användas till många olika ställen där man inte vill att barnet ska få tillgång, tex sophinkar, små skåp, luftfuktare, öppna spisar, luftrenare etc. Låset fästs med dubbelhäftande tejp som medföljer och har en mycket stark kardborre som små barn inte kan öppna. 

  ...
 • Badkarsmatta 35x55 cm, BabyDan
  149 kr
  239 kr

  Badkarsmatta i naturgummi från BabyDan

  En badkarsmatta är bra att investera i om man har badkar och små barn som lätt kan halka och slå sig. Badkarsmattan från BabyDan håller en hög kvalitet med bra sugkoppar som fäster ordentligt i botten på badkaret. Måtten är 55x35 cm och i ett stort badkar kan det därför behövas två mattor. Badkarsmattan är tillverkad i naturgummi. 

  ...
 • Badkarsmatta 42x25 cm, BabyDan
  119 kr
  179 kr

  Badkarsmatta i hög kvalitet från BabyDan

  En badkarsmatta är bra att investera i om man har badkar och små barn som lätt kan halka och slå sig. Badkarsmattan från BabyDan håller en hög kvalitet med bra sugkoppar som fäster ordentligt i botten på badkaret. Måtten är 42x25 cm och i ett stort badkar kan det därför behövas två mattor. Badkarsmattan är tillverkad i naturgummi.

  ...
 • Halkskydd med värmeindikator, Everyday Baby
  39 kr

  Everyday Baby halkskydd värmeindikator - Säkra och roliga bad

  Bada! Nästan alla små hjältar älskar att plaska runt i badkaret. Samtidigt är det ett oroligt moment för många föräldrar. Är vattnet för varmt? Kommer min lilla hjälte att halka? Bara lugn, med Everyday Baby halkskydd blir badstunden en trygg och rolig upplevelse för både liten och stor.

  ...
 • Halkskydd Fisk HomeSafety
  29 kr

  Halkskydd Fisk skyddar barnet mot att halka i badkaret eller duschen

  Halkskydd "Fisk" skyddar mot halkolyckor i exempelvis badkar och dusch. Halkskyddet sätts fast med hjälp av sugkoppar och passar därför endast i våtrum. Halkskyddet kan tvättas i tvättmaskin! Finns i blå och vit.

  ...
 • Halkskydd badkarsmatta Animals REER
  139 kr
  199 kr

  Lite och smidih badkarsmatta med sugkoppar i naturgummi

  En badkarsmatta i det lilla formatet från REER, perfekt att ha i duschen eller badkaret. badkarsmattan Animals är gjord av naturgummi och sätts enkelt fast med sugkoppar. Till fullstora badkar rekommenderas två badkarsmattor.

  ...
 • Halkskyddstejp Vattenfast HomeSafety, Transparent
  69 kr

  Vattentåligt Halkskydd för badkar och dusch

  Detta halkskydd är mest lämpat för badkar och dusch, men det kan även användas i trappor och på andra ställen. Halkskyddet är speciellt framtaget för att klara vatten och har inte en lika sträv yta som andra halkskyddsband. Produkten säljs i färdiga längder om 250 cm och kan enkelt anpassas efter behov genom att klippa den i önskad längd.

  ...